06 - 422 31 522 Ellen@skinbodymind.nl
Pubers

Voor pubers is het veranderen van de huid tijdens die hormonenstorm niet fijn. Het is al een onzekere tijd en dan zijn puistjes en mee-eters wel het laatste waar je op zit te wachten.

Puberhuid

In de praktijk zie ik veel pubers waar het duidelijk ontbreekt aan een goede reiniging en juist dan gaat bij een verhoogde talg productie de huid flink verstoppen.

De celdeling is namelijk veel sneller bij jonge mensen en dus zijn er meer dode huidcellen die de boel verstoppen. Bedenk daarbij dat er al flink gepoederd en gesmeerd wordt met make-up, liefste zo goedkoop mogelijk en dan lekker met make-up zo je bed in… het zou een wonder zijn als je huid daar mooi onder bleef!

Doordat het vaak vooral een tijdelijk en hormonaal probleem is moet de huid met zachte producten gereinigd worden, veel producten voor de jonge huid zijn te agressief en drogen de huid nog meer uit, waardoor het probleem alleen maar erger wordt. Een natuurlijk reinigingsproduct is dan de beste oplossing. Daarnaast mag een scrub of peeling ook niet vergeten worden, het liefste 2 maal per week.

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen?

En hoe doe je dat dan? Nou iedere avond als je je tanden poetst dan reinig je ook je huid. Ook iedere morgen is reinigen belangrijk, vaak wordt hiervan gedacht ik heb alleen maar geslapen dus mijn huid is niet vies. Helaas is dit niet het geval. In de nacht verlies je veel zweet wat op de huid verdampt en vuil achter laat. Dus daarom is reinigen in de avond en in de ochtend even belangrijk.

Een facewash is een handige en snelle manier om een goede reiniging uit te voeren. Je maakt je gezicht nat, verdeelt een kleine hoeveelheid wash over je handen en wast je gezicht. Afspoelen kan gewoon met water.

Na de reiniging

Na de reiniging breng je een goede crème aan om de huid te voeden en te beschermen. Laat de crème goed intrekken voor je je eventueel gaat opmaken. Gebruik hierbij liever geen foundation, of kies er een van een goede kwaliteit. Je kunt je er vast iets bij voorstellen hoe zo’n dikke laag je huid afsluit, wat je huid vervolgens niet ten goede komt.

Een of twee keer per week ga je na je reiniging je huid ook even extra scrubben, doe dit met een fijne scrub. Af en toe verwen je jezelf nog eens lekker met een heerlijk voedend masker. Kijk uit met klei maskers want deze drogen je huid nog meer uit en zijn dus niet voor alle plekken even goed. Gebruik zo’n klei masker bijvoorbeeld op je voorhoofd, neus en kin als zich daar veel puistjes bevinden. Smeer dan op de rest van je gezicht een crème masker.

Tips

Vervang ook je kussensloop regelmatig tussendoor, ook dat houdt de huid van je gezicht schoner. Kijk maar eens in de spiegel, de kant waar zich de meeste puistjes bevinden is vaak je favoriete slaapzijde.

Naast een goede reiniging thuis is het ook belangrijk om eens in de 6 tot 8 weken je huid goed te laten reinigen door een schoonheidsspecialiste.

Ga vooral niet zelf in het wilde weg zitten knijpen. Als je dit namelijk niet goed doet druk je meer naar binnen dan naar buiten waardoor de plek alleen maar meer gaat ontsteken.

Mocht je toch in de ochtend zo’n grote witte kop zien, prik deze dan eerst even door met een naaldje ( let op dat deze gedesinfecteerd is!). Zorg er ook voor dat je de huid eerst goed warm maakt, bijvoorbeeld door te douchen. Dan staan je poriën meer open. Om beschadiging van de huid te voorkomen zou ik zeker aanraden het door een professional te laten doen. In de praktijk is een speciaal tarief voor mensen onder de 21 jaar. Je bent van harte welkom en je huid zal je dankbaar zijn.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden