06 - 422 31 522 Ellen@skinbodymind.nl
Ochtendritueel Skin

Hoe sta jij op? Vlieg je gehaast je bed uit of zet je de wekker nog even op snooze en repeat? Ben jij gelijk wakker als je opstaat?  Wil jij je dag vol energie starten? Heb jij de tijd voor jezelf en je gezichtsverzorging gedurende de dag? In dit blog kun je lezen hoe een ochtendritueel je kan helpen en welke keuzes je kunt maken voor een gezonde Skin. Wil je ook weten wat het beste is voor je Body of je Mind lees dan de volgende blog’s.

Ouder worden

We hoeven er niets voor te doen, iedere dag worden we er weer eentje ouder. In het blog Body heb je al meer kunnen lezen over het belang van een ochtend ritueel. Als je dit nog niet gelezen hebt dan zou ik je aanraden dit eerst even te doen voordat je verder leest. (dit kan heel gemakkelijk door op de knop BODY te drukken boven de foto) In dit blog ga ik vooral in op de verzorging van je huid.

Waarom je dagelijks je huid moet verzorgen

Uit onderzoek blijkt dat 95% van alle vrouwen in Nederland regelmatig huidverzorgingsproducten kopen maar meestal alleen een  dagcrème. Een goede huidreiniging wordt vaak niet aangeschaft en als die wel in de badkamer staat niet met regelmaat gebruikt.

Ik hoor vaak het argument: tijdgebrek, er is geen tijd naast werk en gezin om dagelijks de huid te reinigen en te verzorgen. Het gevolg is dat vuil, bacteriën en zweet zich vermengen met de cosmetica en overdag en in de nacht op de huid aanwezig blijven. Dit kan o.a. leiden tot ontstekingen, onzuiverheden en veroudering van de huid. De werkstoffen van de wel aangeschafte dagcrème kunnen hierdoor namelijk niet in de huid trekken omdat de poriën verstopt zijn.

Luiheid, ik ben al zo moe en kruip zo mijn bed in, kan natuurlijk ook een optie zijn. Bedenk wel dat we in een wereld leven waar vervuiling onvermijdelijk is en de UV/IR straling veel sterker zijn dan vroeger. Vervuiling van je huid is dus onvermijdelijk waardoor een dagelijkse huidreiniging essentieel is om een gezonde huid te krijgen c.q. te behouden.

Do’s and don’ts

Reinigingsdoekjes zijn makkelijk maar helaas zullen ze je huid niet reinigen. Het is meer het verplaatsen van vuil, bacteriën en zweet over je huid. Als je je hierna gaat opmaken zal je make-up zich vermengen met het achtergebleven vuil waardoor de poriën verstopt raken. Ook zullen de werkzame stoffen van je dagcrème niet in de diepere huidlagen kunnen doordringen en hierdoor niet het gewenste effect hebben.

Ook het gezicht wassen met water is niet voldoende. Helaas zal alleen water het vuil en zeker je make-up niet van je huid verwijderen.

Dan hoor ik regelmatig dat de huid maar één keer per dag gereinigd wordt. Zo van ik heb het in de avond al gedaan dus in de ochtend is het niet nodig, want dan is mijn huid niet vuil.  In de nacht gebeurt er juist heel veel met je huid want juist dan vindt het huidherstel plaats en worden huidcellen vernieuwd. Ook scheidt de huid de afvalstoffen uit die overdag in de diepere huidlagen terecht gekomen zijn. Verder zijn in de nacht je zweetlieren actief waardoor de talgproductie sterk omhoog gaat. Door al deze activiteiten in je huid vervuilt je huid dus ook in de nacht en is het daarom belangrijk om je huid  ’s ochtends en ’s avonds te reinigen.

 

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen?

Je weet nu waarom het reinigen 2x per dag, in de ochtend en de avond zo belangrijk is. Gebruik een reinigingsmilk/olie/crème voor jouw huidtype. Het reinigingsproduct breng je op je gezicht aan met je handen, dus niet met een wattenschijfje.  Want ook hierbij blijven vuile resten liggen en dit masseer je dan meteen weer in je huid. Vervolgens ga je wat water toevoegen en het product goed inmasseren. Hierna spoel je het af met water. Als je make up hebt gedragen kun je dit nogmaals herhalen om al het vuil goed te verwijderen. Hierna kun je een verzorgende lotion aanbrengen en op de huid laten drogen, je haalt dat er dus niet af. Je reiniging is klaar, je huid is schoon en nu kun je je dag/nacht créme opbrengen. En als je jezelf en je huid extra wil verwennen gebruik je een extra serum of synergie. 

Ochtendritueel

Twee vliegen in één klap, zou ik zeggen. Je weet nu het belang van een goede huidreiniging. Daarnaast heb je in het blog ochtendritueel Body, kunnen lezen dat tijd geen excuus meer is. Naast een fysieke oefeningen voor je lijf is het fijn om je dag te starten met een goede gezichtsreiniging. Zo kun je iedere dag starten met een stralend gezicht. En zeg nou eerlijk hoeveel tijd kost het je daadwerkelijk? Als je nog tijd over hebt in je ochtendritueel kies dan een keer voor een lekkere peeling of een masker. Je huid zal je dankbaar zijn.

Je kunt ook voor de spiegel wat oefeningen doen voor je gezichtsspieren. Of kies voor Cupping om de reiniging van je gezicht nog dieper te maken.

Naast een goede dagelijkse reiniging is het ook aan te bevelen regelmatig een bezoekje te brengen aan de salon, zodat je huid af en toe een extra boost krijgt. Daarnaast werkt het vaak zo dat je daarna zelf ook weer wat beter voor je huid gaat zorgen. Hij is immers nu zo heerlijk schoon en gevoed dat wil je zo lang mogelijk zo houden. Ik wens je heel veel plezier in je ochtend ritueel en als je een afspraak wil maken neem dan contact met me op.

Pin It on Pinterest

Deel Blog

Deel dit Blog met je vrienden